Ternat Beweegt

Ternat Beweegt
Ternat Beweegt, dat zijn enkele progressieve krachten uit Ternat die pleiten voor een duurzaam en gedurfd beleid in Ternat. Dit platform willen wij aanwenden om ideeën te lanceren en de mening van de inwoners van Ternat over deze ideeën te verzamelen. Aarzel dus niet om je mening te delen, maar hou het positief en constructief. We beginnen alvast met 'de heetste patat' in Ternat op dit moment : het circulatieplan voor Ternat-centrum.

Nina, Hilde, Rony en Rudi

Voorstel 4 : het lokale fietsnetwerk

Vanuit het STOP-principe dat door de meerderheid werd goedgekeurd is het maar een kleine stap naar een degelijk netwerk van fietsverbindingen tussen het centrum, station en woonbuurten.   Wij vragen dat het gemeentebestuur hiervan snel werk maakt, zodat het centrum makkelijk en veilig bereikbaar is voor wie dat met de fiets wil doen.

Stemmen voor een voorstel doe je via de poll in de rechterkolom!
Je kan ook via de opmerkingen je mening geven over dit idee.


5 opmerkingen:

  1. Waarom heeft men op de nieuwe stationsparking een fietspad aangelegd dat nergens naartoe gaat???? Wanneer wordt dit afgewerkt en doorgetrokken naar de Borredam? Moet daar eerst nog een studie aan te pas komen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een onderdeel dat snel én moet gerealiseerd worden!

      Verwijderen
  2. Inmiddels is de vernieuwde Statiestraat zeker niet fietsvriendelijker geworden. Een gemiste kans !
    Afwerking van het fietspad langs de spoorlijn dus DRINGEND nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marc Despiegelaer18 augustus 2015 om 20:26

    Is bij het opstellen van het lokaal fietsnetwerk al rekening gehouden dat de ingangen van de 2 scholen in centrum Ternat zullen veranderen? Welke gevolgen heeft dit vanaf het geplande fietspad langs de spoorlijn naar de Borredam voor bvb de Van Nuffelstraat, Kerkplein, Dreef, Kloosterweg en Heyselweg. Zijn die aangepast om hopelijk een grote stroom fietsers veilig te verwerken?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarom geen veilig autovrij fietspad richting Bodegem aanleggen (in samenwerking met de gemeente Dilbeek). Veel schoolkinderen zouden hiervan gebruik kunnen maken. Ik denk hierbij aan de Terlindenstaat doortrekken tot centrum Bodegem.

    BeantwoordenVerwijderen

Vul hieronder je reactie in over dit idee. Hou het positief en constructief, zoniet zien we ons verplicht om je reactie te verwijderen.