Ternat Beweegt

Ternat Beweegt
Ternat Beweegt, dat zijn enkele progressieve krachten uit Ternat die pleiten voor een duurzaam en gedurfd beleid in Ternat. Dit platform willen wij aanwenden om ideeën te lanceren en de mening van de inwoners van Ternat over deze ideeën te verzamelen. Aarzel dus niet om je mening te delen, maar hou het positief en constructief. We beginnen alvast met 'de heetste patat' in Ternat op dit moment : het circulatieplan voor Ternat-centrum.

Nina, Hilde, Rony en Rudi

Voorstel 8 : behoud en verfraaiing van het Minapark

Het Minapark omvormen tot parking, wat CD&V voorstelt, lijkt ons geen goed idee omdat dat vooral zal zorgen voor extra verkeersdrukte aan het rondpunt.  Er bestaan voldoende alternatieven voor het aanmaken van nieuwe parkeerplaatsen, daarvoor een mooi stukje groen opgeven lijkt ons een brug te ver.
Wij stellen dan ook voor om het park te behouden en te verfraaien, o.a. door de aanleg van picknickbanken en een speeltuintje en het plaatsen van een fietsenstalling.

Stemmen voor een voorstel doe je via de poll in de rechterkolom!
Je kan ook via de opmerkingen je mening geven over dit idee.

21 opmerkingen:

  1. Speelpleintje voor de kinderen...heel goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. volledig akkoord !
      mits ook voldoende onderhoud wordt voorzien
      ook graag een plaats voor hondentoilet...dit was er vroeger wel; opdat honden niet hun behoefte zouden doen op het speelplein

      Verwijderen
  2. misschien enkele m2 voor een circuit voor telegeleide wagentjes? voor een skatepark is er blijkbaar ook plaats en dat kost aanzienlijk meer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een grap, hoop ik? Of een nieuw doordacht voorstel van CD&V?

      Verwijderen
    2. Telegeleide wagentjes...is dat echt zo belangrijk? Dit lijkt me niet serieus.

      Verwijderen
  3. Allemaal leuke ideeën, zou goed zijn moesten we de invulling van het park kunnen doen met inspraak van onwonenden van alle leeftijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarom ontbreekt optie alles laten zoals het was in jullie poll ?
    Misschien zou men beter al de tijd, energie en geld in een BETER mobiliteitsplan steken.
    Er is geen coordinatie van wegenwerken wat voor verkeershinder zorgt en zorgde, geen reactie tgo al het sluikverkeer, geen degelijke fiets/voetpaden,...etc
    Begin daar eerst aan alvorens mee te dingen naar meest lelijke marktplein van Belgie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eenrichtingsverkeer in de Molenstraat en Gemeentehuis afschaffen. Eenrichtingsverkeer schept altijd méér verkeer (de bewoners moeten telkens in één richting een omweg maken, doorgaand verkeer kan niet meer altijd de kortste weg nemen), dus meer kilometers, meer onveiligheid, meer CO2. Het leidt ook tot grotere snelheid (geen tegenliggers meer) en dus meer gevaar. In dit geval zijn bijna alle bewoners tegen (zie affiches). En het afschaffen zal ook de problemen in de Keizerstraat verlichten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor een goede doorstroming in smalle straten is eenrichtingsverkeer een prima oplossing. Wel is de huidige situatie (zomer 2015) niet goed doordacht. De lus met de Molenstraat is inderdaad veel te lang.
      Het voorstel van Ternatbeweegt is beter.
      Om de snelheid te handhaven, asverschuiving (zoals nu) en controle (dit moet afgedwongen worden van de politie en ook elders in de TARL-zone).

      Verwijderen
  6. Volledig verkeerde insteek...het Minapark is al altijd en zal altijd een vuilnisbakje blijven, ondanks inspanningen... Op 50meter vogelvlucht is reeds een speelplein... Het Minapark dien op ecologische manier omgevormd worden tot extra parkeerruimte, dit voor "langparkeerders max 12u (ticket + strenge controle)..Verlichting & waterdoorlatende verharding aanbrengen, de voetpaden zijn reeds heraangelegd & verbreed tot aan de markt...Dit ontlast de markt van langparkeerders en biedt de mogelijkheid de volledige markt tot blauwe zone om te vormen max 2U !!! Wat ten goede van iedereen komt en het centrum terug ontlast) (blauwe zone tussen 0800 & 1800u en niet op zon & feestdagen)... Daardoor kan het verloren gegane groen uit het park aangeplant worden op en rond het marktplein!!! Mensen laten hun kinderen nooit spelen aan het drukke ronde punt, zonder toezicht en meer...daarentegen op een groene, aangename verkeersluwe markt met terrasjes ed kan je met een gerust hart rustig van een koffie genieten met de kids in de buurt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welke inspanningen gebeuren er om het Minapark oké te houden? Ik zie ze niet. U wel?
      Hetzelfde gebeurt nu trouwens met de geboorteboomgaard. Die wordt ook niet mooi onderhouden en nodigt dus niet uit om er in te vertoeven. Dus binnenkort hier ook een parking voor langparkeerders? Uiteraard volledig ecologisch, zoals u voorstelt ...

      Verwijderen
    2. Goed idee, Peter.
      Het bestaande parkje naast een rondpunt (druk tijdens de spitsuren) en afgelegen - fysisch afgesloten van de 2 grootste woonkernen door enerzijds de Wijmenierslaan en verder de spoorbrug - heeft zijn onnut bewezen.
      Het is dus inderdaad beter die grond nuttig te gebruiken als parkeerplein. Bomen tussen of rond de parkingvakken kunnen er een verzorgde plek van maken.

      Verwijderen
  7. volledig akkoord met Peter!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi initiatief.
    Maar dit is heeft niet de vorm van een petitie. Wat gaan jullie ermee doen?
    Wie zijn jullie? Waar kunnen wij jullie ontmoeten om de krachten te bundelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Redgy, stuur gerust een email met je gegevens naar ternatbeweegt@gmail.com, dan nemen we contact op.

      Verwijderen
    2. Rudi, dit deed ik zelf ook reeds met de vraag wie er achter de website zit, doch ik weet slechts evenveel als daarvoor.

      Verwijderen
    3. Ik herinner me geen email van je Redgy.

      Verwijderen
  9. Minapark moet park blijven, maar dan met onderhoud; de gemeente beschikt zelfs over zwaar materiaal om vanalles te onderhouden; gebruik het dan ook. Verval van een park zorgt automatisch voor de roep naar een doeslwijziging. Niemand (!) zal de Minaparking gebruiken als men kan parkeren op de markt die zoveel dichter gelegen is... De centen voor aanleg van een parking in he Minapark kunnen beter gebruikt worden voor iets anders.

    BeantwoordenVerwijderen

Vul hieronder je reactie in over dit idee. Hou het positief en constructief, zoniet zien we ons verplicht om je reactie te verwijderen.